Horoscopul Tau Zilnic

Caracteristici Zodia Berbec
Nativii zodiei Berbec sunt nascuti in intervalul 21 martie - 20 aprilie.

Motto-ul zodiei Berbec:


Ma afirm, actionez constient si iau decizii singur. Imi asum independenta.

Cuvinte cheie ale zodiei Berbec:


elan, entuziasm, actiune, risc, dinamism, cucerire, combativitate, autoritate, nerabdare, autoritate, intreprindere, pionierat, impuls, generare, excitare, ardoare, curaj, indrazneala, initiativa, energie, putere, libertate, rezistenta, ambitie, imprudenta, intaietate, violenta, scandal, agresivitate, incapatanare, laudarosenie

Caracteristici generale:


Zodia Berbec este o zodie masculina de foc, predominant activa, guvernata de planeta Marte, planeta care sporeste energia fizica, agresivitatea, curajul, indrazneala si vitalitatea dar si imprudenta, gelozia, asprimea, brutalitatea, violenta, nervozitatea, spiritul razbunator.

Personalitatea Berbecului

Nativul Berbec este nascut sub semnul celor curajosi, dinamici, plini de initiativa si spirit de combativitate. Incearca sa se impuna prin faptele lui si sa obtina recunoasterea meritelor sale.

Semnul Berbecului denota impulsivitate, agresivitate, spontaneitate, inventivitate, dorinta de cunoastere si cercetare, chiar daca adeseori abandoneaza firul investigatiei sale pentru ca se plictiseste prea repede.

Sanatatea Berbecului

Stresul, grijile, anxietatea, frustrarile ii pot produce nativului Berbec dureri de cap, ameteli, nenumarate stari febrile, insomnii, hemoragii nazale sau probleme ale sinusurilor sau urechilor. Are nevoie de mici exercitii fizice si de masaj in zona craniana, precum si de o dieta fara abuzuri, eventual vegetariana, regulata si relaxata, evitand stimulentele de orice fel: alcool, cofeina, medicamente.

Punctele anatomice sensibile ale nativului Berbec sunt in zona fetei, craniului, creierului, oaselor capului (cu exceptia nasului). Este predispus la accidente in zona capului, a fruntii, craniului, predispozitie spre carii, febra, lovituri, accidente minore, sinuzita, inflamatii, probleme oculare, migrene, congestie, apoplexie, meningita. Exista chiar si riscul de a face chelie prematur.

Berbecul si munca

Nativul Berbec este mereu in cautare de ceva nou, necunoscut, fiind un pionier si un temerar in tot ce face. Este rezistent la efort prelungit, incapatanat si indaratnic, chiar daca greseste. Totusi, oricine se poate baza pe Berbec in orice situatie, deoarece se implica total in caz de urgenta.

Este inteligent, cu o memorie buna, dar cu o mai mica putere de concentrare asupra obiectivului propus, pentru ca nu-si poate mentine acest interes pana la sfarsit, avand obiceiul de a se implica in mai multe proiecte odata. Este hotarat, cu o mare vointa, adora riscul si pericolul, libertatea si noutatea. Este marinimos, generos, isi respecta promisiunile, este pasional si capabil de fapte marete. Poate deveni violent la nervi, coleric, gata de scandal, fiind si un mare laudaros. Poate deveni uneori victima propriilor imprudente si exagerari.

Nativul Berbec este stimulat de o mare dorinta de a conduce si organiza, preferand aceasta pozitie celei de subaltern. Cu greu accepta un alt punct de vedere decat cel personal. Lucreaza la fel de bine in orice conditii, oricat de grele ar fi, datorita marii sale adaptabilitati. Cand ii vine o idee, abia asteapta sa o puna in practica, dar pe cat de entuziasmat pare la inceput, pe atat de repede renunta la idee si proiectele raman nerealizate, abandonate pe parcurs. Nu prea ii place sa duca la capat ce a inceput, pentru ca gandul deja i se indreapta spre alte teluri, spre alte proiecte.

Pentru un Berbec, cel mai greu este sa isi controleze impulsurile, de aceea ar fi bine sa invete sa gandeasca profund inainte de a actiona. Impulsivitatea si incapacitatea de a-i asculta si pe ceilalti ii creeaza multe probleme. Chiar daca are o fire combativa, are norocul de a putea alunga nervozitatea si furia la fel de repede pe cat o declanseaza. Uita repede motivele de cearta si nu tine pica pe nimeni. Are nevoie de mult tact in ceea ce face, pentru ca unii l-ar putea crede necioplit. Trebuie sa fie permanent atent la ceea ce spune si face, ca sa nu faca vreo gafa. Poate cunoaste succesul daca va sti sa isi canalizeze energiile foarte mari in domeniile care i se potrivesc. Ar fi recomandabil sa numere pana la zece inainte de a porni vreo actiune, ca nu cumva sa faca vreo greseala din impuls sau repezeala.

Un Berbec trebuie sa invete ce este disciplina si buna cooperare, daca doreste ca potentialul creativ sa-i fie pe deplin exprimat in viata de zi cu zi si pentru ca proiectele sa-i fie cu adevarat duse la implinire. Daca va combina dorinta de realizare cu ambitia caracteristica semnului sau zodiacal, nativul Berbec va avea toate resursele pentru a-si atinge telurile. Se aventureaza pe drumuri neumblate, pentru ca doar acestea ii ofera libertate de miscare si de expresie deplina.

Orice Berbec poate fi un bun sportiv, militar, marinar, politist, pompier, metalurg, constructor, ghid, mecanic auto, coafor, vulcanolog, ar excela ca medic oculist, neurochirurg, farmacist, specialist in acupunctura sau in computere, sau in domenii ca muzica, literatura, desenul, igiena, alimentatia rationala, in invatamant, administratie, intreprinderi, afaceri sau ca membru de sindicat.
Horoscopul de Astazi

Copyright © 2020 - Horoscopul.Net | Designed by Drusca Stefan | Privacy Policy